Na het meten van voedselverlies is het tijd om aan de slag te gaan. Daarom organiseren we op 20 maart 2018 een trefmoment om ervaringen te delen, vragen te stellen, tips en tricks uit te wisselen. Op die manier zetten we de strijd tegen voedselverlies verder. Er zullen verschillende sessies georganiseerd worden over o.a. hoe ga je aan de slag na een meting; hoe breng je voedselverlies onder de aandacht in je voorziening; …

Ook als je nog geen ervaring hebt met meten van voedselverlies kan je terecht op het trefmoment. Er zullen sprekers én deelnemers aanwezig zijn die jou op weg kunnen helpen.

Programma:

  • 13u30 - 14u00: Onthaal
  • 14u00 - 15u00: Speeddate
    Leer op een kort, maar krachtig moment meer van elkaar tijdens een speeddate. Je krijgt de kans om vragen te stellen, tips en tricks uit te wisselen, …
  • 15u00 - 16u00: Sessies - kies 2 sessie die je graag wilt volgen:
    • Voedselverlies in the picture binnen je organisatie. Hoe overtuig je je organisatie om de strijd tegen voedselverlies aan te gaan?
    • Voedselverlies, ook een hoofdstuk in een zorgverhaal. UCLL legt de link tussen maaltijdgebeuren, mondzorg, ondervoeding, … en voedselverlies binnen woonzorgcentra.
    • Hoe start je met het meten van voedselverlies? Krijg een overzicht van mogelijkheden om een meting te organiseren.
    • Wat na het meten van voedselverlies? Hoe ga je aan de slag met de resultaten om het voedselverlies te minderen? Welke acties kan je nemen?
    • Good practices. Enkele voorzieningen vertellen over hoe zij de strijd met voedselverlies aan gaan en welke ervaringen ze hebben.
    • Aan de slag met voedseloverschotten. Wat kan je doen met de overschotten? En hoe kan je bereide overschotten schenken?
    • Selectieve inzameling van keukenafval: wat en hoe? Voedseloverschotten en etensresten mogen binnenkort niet langer in het restafval. Waarom? Wat houdt dat in? Op zoek naar oplossingen voor praktische problemen of goede praktijkvoorbeelden?
  • 16u00 - 16u15: Pauze
  • 16u15 - 17u15: Rondetafels
    Na de sessies krijg je tijdens de rondtafels de kans om verder in te gaan op verschillende onderwerpen. Onder begeleiding van een moderator ga je in gesprek met andere deelnemers.

Nadien kan je aansluiten voor een Food Surplus Markt en de prijsuitreiking van de Food Waste Awards.

Datum: 
20 maart 2018 -
13:30 tot 17:15
Herman Teirlinckgebouw
Havenlaan 88
1000 Brussel
België
Organisator: 
Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin