Domein Groendaalheyde is een ideale uitvalsbasis voor uitstappen en in de directe omgeving vindt u verschillende bezienswaardigheden.

Mountainbike en fietsroutes

Vanuit Domein Groendaalheyde vertrekken verschillende fiets- en mountainbikeroutes. Zo kunt u fietsen naar het domein Solvay of naar het meer van Genval. Voor de meer ervaren moutainbikers zijn er erkende Bloso-mountainbikeroutes in Overijse. Zoekt u iets verderop, dan is het Zoniënwoud een aanrader.
U kan uw eigen fiets meebrengen of er een huren bij de toeristische dienst van de gemeente Overijse. Het centrum beschikt over twee douches.

Stichting Folon - domein Solvay - kasteel van Terhulpen

In de hoeve van het kasteel van Terhulpen stelt de Belgische kunstenaar Jean-Michel Folon (1934-2005) meer dan 500 werken tentoon. De Stichting Folon presenteert een permanente expositie van kunstwerken met een grote verscheidenheid qua onderwerp en techniek. De magische tentoonstelling (deels in open lucht) geniet wereldwijde faam. Ook de locatie is meer dan de moeite waard. Het gebouw ligt in het prachtige park Solvay, gekend als ‘de tuin met de 1000 rododendrons’.
Surf naar http://www.fondationfolon.be voor meer informatie.

Wandelparcours - meer van Genval

Wandeling van ongeveer één uur. 
U ontdekt op uw weg het meer van Genval.

Koninklijk Museum voor Midden-Afrika te Tervuren

Het museum beschikt over ’s werelds belangrijkste verzameling etnografische voorwerpen uit Centraal-Afrika. De uitgebreide zoölogische collectie bevat uitzonderlijke exemplaren van de Afrikaanse fauna en ongeveer zes miljoen insecten. Inlichtingen vindt u op de website http://www.africamuseum.be
Het museum is tot eind 2018 gesloten voor grondige renovatiewerken.