Wat zijn de leermodules?

In het kader van de GBO-centrale lanceert SAM, steunpunt Mens en Samenleving drie leermodules voor lokale GBO-medewerkers en leidinggevenden over drie cruciale thema’s: outreachend werken; informatie-uitwisseling en krachtgericht werken. 
SAM kiest daarin voor een mix van leermiddelen. Dat betekent dat je voor een stuk in je eigen tempo leert.

Wat houdt de leermodule in? 

Outreachend werken

Veel mensen praten erover. Bij sommige organisaties is het al geïntegreerd in de werking. Andere experimenteren ermee. En nog andere willen ermee starten.  Maar nog veel meer mensen zijn gewoon nieuwsgierig: wat is outreachen eigenlijk?
In deze GBO-leermodule leer je verschillende aspecten van het outreachend werken kennen aan de hand van zeven filmpjes, via het Online Leerplatform van SAM, steunpunt Mens en Samenleving. Heb je daarna nog vragen of bedenkingen? Of wil je ideeën aftoetsen? Dan kan je terecht op het online vragenuur.

Praktisch
Deze module is online beschikbaar. Je hebt toegang tot het digitale leermateriaal zodra je inschrijving rond is. Lees er meer over en schrijf je in! 

Krachtgericht werken 

Krachtgericht werken is een van de principes van het Geïntegreerd Breed Onthaal. Maar wat houdt krachtgericht werken in? Waarom is het zo belangrijk voor kwetsbare mensen? Wat betekent het voor jou als werker? Hoe breng je de omgeving van de kwetsbare mensen meer in beeld? In deze GBO-leermodule geven we je een aantal antwoorden op die vragen. We doen dat met video’s, achtergronddocumenten en presentaties.

Praktisch
Deze module is beschikbaar vanaf 1 april 2021. Lees er meer over.

Module informatie-uitwisseling 

In februari 2021 organiseerde SAM een webinar over GBO en informatie-uitwisseling. Meer info over een tweede webinar volgt.
Middenkaderleden die deze module hebben gevolgd, kunnen nog inschrijven voor de intervisie GBO en informatie-uitwisseling voor middenkader

En verder?

Afhankelijk van de lokale vragen en behoeften ontwikkelt SAM vzw bijkomende modules.
Blijf op de hoogte: abonneer je op de SAM-nieuwsbrief (vink het interessegebied 'Lokaal sociaal beleid/GBO' aan)