Bij elektronisch toezicht moet je op vooraf bepaalde uren aanwezig zijn op je adres. Aan de hand van elektronische middelen wordt dit gecontroleerd.  U draagt een elektronische enkelband, die wordt aangebracht thuis of in de gevangenis. U krijgt ook een bewakingsbox. De enkelband zendt via die bewakingsbox een signaal naar een centrale computer die registreert of u al dan niet thuis bent. Het Vlaams Centrum Elektronisch Toezicht volgt die gegevens dan op. Indien u onder elektronisch toezicht geplaatst werd als verdachte staat uw enkelband onder GPS-opvolging. 

Indien u als verdachte of veroordeelde vragen hebt over elektronisch toezicht of over de aansluiting van de enkelband, neem dan contact op met het Vlaams Centrum Elektronisch Toezicht via dit e-mailadres: vcet@wvg.vlaanderen.be.

Indien u vragen heeft over de leefvergoeding, neem dan contact op met de dienst leefvergoedingen via dit e-mailadres: leefvergoeding.et@wvg.vlaanderen.be.

Indien u andere vragen heeft over het elektronisch toezicht in het algemeen, neem dan contact op via het e-mailadres: justitiehuizen@wvg.vlaanderen.be.

Elektronisch toezicht bij voorlopige hechtenis

Alternatief om de voorlopige hechtenis buiten de gevangenis te ondergaan.

Elektronisch toezicht als alternatief voor een gevangenisstraf

Alternatief om de gevangenisstraf buiten de gevangenis te ondergaan.

Elektronisch toezicht als autonome straf

De rechter legt rechtstreeks elektronisch toezicht als straf op.

Vlaams Centrum Elektronisch Toezicht
Koning Albert II-laan 35 bus 28
1030 Brussel
T 02 557 52 24 (algemeen nummer)
02 557 52 52 (24/7 bereikbaar)
F 02 557 52 48
vcet@wvg.vlaanderen.be  

Zie ook:

Leefvergoeding

Bent u onder elektronisch toezicht geplaatst? Heeft u geen persoonlijke inkomsten? Vind meer informatie over de mogelijkheden van een financiĆ«le tegemoetkoming of leefvergoeding.