Wevo organiseert een vorming ‘Omgaan met agressie in de gevangenis’ voor medewerkers in de hulp- en dienstverlening aan gedetineerden. Hierin leer je omgaan met verbaal en fysiek agressief gedrag van gedetineerden. Hoe je eventuele signalen op voorhand kan herkennen en detecteren.

Deze dag wordt gegeven door Wim Ipers. Hij put uit dagelijkse praktijkvoorbeelden en casussen uit zijn twintig jaar ervaring in de gevangenissen van Sint-Gillis en Vorst. Good practices binnen het werkveld worden uitgewisseld. De deelnemers worden ook aan het denken gezet via een stellingenspel en actieve werkvormen.

Opmerking

Deze vorming richt zich specifiek op nieuwe medewerkers.

Praktisch

Wanneer

29 november 2018, van 9u15 tot 16u30. Er wordt een broodjeslunch voorzien.

Doelgroep

Nieuwe medewerkers van de hulp- en dienstverlening aan gedetineerden

Begeleiding

Wim Ipers

Waar

Lokaal 00.48 "Keldermans", Herman Teirlinckgebouw, Havenlaan 88 te 1000 Brussel. 
Er kan gebruik gemaakt worden van een gratis pendeldienst tussen het NMBS-station Brussel-Noord en het Herman Teirlinck-gebouw. Meer informatie over de bereikbaarheid van het gebouw, vind je hier terug.  

Inschrijven

Inschrijven kan tot en met 22 november 2018 via deze inschrijvingslink.

Contact

Met algemene vragen met betrekking tot het WEVO-aanbod kun je terecht bij Steven Van Campfort (beleidscoördinator gevangenis Wortel).

Prijs

De vormingen van de WEVO worden gratis aangeboden. Indien je zonder verwittiging vooraf niet komt opdagen, rekenen we echter wel een administratiekost van 50 euro aan.