Het zorglandschap is in volle evolutie en ondernemen in de zorg wordt complexer. De groeiende complexiteit doet organisaties stilstaan bij hun organisatie en rechtsvorm. Ook de veranderende regelgeving draagt daar toe bij. Wat is de meest opportune vorm voor een organisatie om zijn aanbod en zijn interne organisatie te organiseren? De coöperatie wordt daarbij meer en meer naar voren geschoven als een boeiend alternatief of als een aanvulling voor de vzw-structuur.

Socialeeconomie.be nodigt uit om mee te stappen in een traject rond coöperatief ondernemen in welzijn- en gezondheidsorganisaties. Tijdens dit traject kan kennis gemaakt worden met (het statuut van) de coöperatieve onderneming en krijgt u meer informatie over de kansen van coöperatief ondenemen voor uw organisatie.

Hefboom en zijn partner Cera geven vorm aan dit traject, in samenwerking met de koepels van zorg en welzijn, SOM, het Vlaams Welzijnsverbond en Zorgnet-Icuro. "Om tegemoet te komen aan de vragen en noden die de sector heeft over de coöperatie als mogelijke organisatievorm, organiseren we op 12 juni (Mechelen) en 21 juni 2017 (Brugge) alvast twee studie- en inspiratieavonden", klinkt het bij Hefboom.

Inschrijven kan via http://hefboom.be/cooperatief-ondernemen-in-zorg-en-welzijn

U kan ook deelnemen aan een beknopte bevraging van de sector waarin gepeild wordt naar de kennis en ervaring inzake coöperatief ondernemen.

Categorie: 
Algemeen