Verschillende zorg- en welzijnskoepels ondertekenden in januari 2017 13 klimaatengagementen. De sector streeft in deze engagementen onder andere naar een jaarlijkse energiebesparing van 2,09%.

Weet u niet goed met welke maatregelen u het best energie kan besparen? Geen nood. Het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden (VIPA) en het Vlaams EnergieBedrijf (VEB) werken samen om u een gratis energieprestatiediagnose aan te bieden. Na deze diagnose krijgt u een dynamische planningstool die de belangrijkste maatregelen rangschikt. Bij elke fase nemen ze u bij de hand, u wordt van A tot Z ontzorgd.

Vele voorzieningen gingen u al voor. Ook in 2018 kan u nog gebruik maken van dit aanbod als u snel bent: er zijn nog een 400-tal energieprestatiediagnoses te verdelen. Na de uitvoering van deze energieprestatiediagnose op maat maken energiebesparende maatregelen met hogere terugverdientijden dan 5 jaar kans op een extra financi√ęle stimulans uit het klimaatfonds.

Wil u meer te weten komen over de voordelen van de energieprestatiediagnoses, hoe u erin begeleid wordt en wat de voorwaarden en modaliteiten zijn van de steunmaatregelen, schrijf u dan in voor een van de gratis infosessies die VEB en VIPA samen organiseren:

  • Vrijdag 2 februari in VAC Brugge
  • Donderdag 8 februari in VAC Gent
  • Vrijdag 9 februari in VAC Hasselt
  • Maandag 12 februari in VAC Leuven
  • Woensdag 14 februari in VAC Brussel
  • Vrijdag 16 februari in VAC Antwerpen

Per locatie zijn er sessies voorzien van 10 tot 12 uur en van 13 tot 15 uur, indien nodig richten ze extra sessies in.

Schrijf u in als u werk wilt maken van energiebesparing in uw gebouwen, maar nog meer informatie nodig heeft voor u uw gratis energieprestatiediagnose bestelt.

Vragen over de energieprestatiediagnoses:

Categorie: 
Algemeen - VIPA - duurzaam bouwen