Projectoproep 'Natuur in je Buurt 2023' gelanceerd

De positieve invloed van natuur is de laatste jaren steeds duidelijker zichtbaar. Meer dan ooit is er een vraag naar toegankelijke en nabije natuur. Mensen zoeken een ‘groene’ plek om actief te bewegen of net om tot rust te komen, ze zoeken oplossingen voor uitdagingen zoals hittestress, droogteperiodes of felle onweersbuien.

Natuuraanleg kan een belangrijke en duurzame rol spelen in het antwoord op deze uitdagingen.

Het Agentschap voor Natuur en Bos lanceert daarom opnieuw de projectoproep ‘Natuur in je Buurt’. Deze oproep geeft lokale overheden, verenigingen en zorgvoorzieningen de kans om natuuroplossingen te realiseren. Dat zijn projecten die door natuuraanleg een positief effect hebben op de biodiversiteit én op maatschappelijke uitdagingen (bijvoorbeeld kwaliteit leefmilieu in een verstedelijkte omgeving, mentale, sociale en fysieke welzijn van mensen, een specifieke zorgnood).

Dat kan gaan over de aanleg van een natuurlijke luwteoase, de aanplant van bomen en planten voor schaduw, het aanleggen van een wadi voor betere waterinfiltratie, begroeiing aanplanten die extensief beheer toelaat,...

Lokale overheden, verenigingen en zorgvoorzieningen kunnen via het e-Loket een projectvoorstel indienen tot 11 juni 2023. Ze krijgen ook meer info over deze oproep tijdens een digitale infosessie op 11 mei 2023 (10u00 -11u00).

Bijkomende info vindt u op de website van het Agentschap voor Natuur en Bos of www.natuurinjebuurt.be.

Categorie: 
VIPA - gezonde zorginfrastructuur