Binnen de welzijns- en zorgsector willen we organisaties stimuleren om de strijd tegen voedselverlies aan te gaan. Weet jij waar je organisatie staat in deze strijd? We organiseren tijdens de Europese Week van de Afvalvermindering van 20 tot en met 26 november, een nulmeting. Tijdens deze nulmeting reiken we hulpmiddelen aan om gedurende 1 week elke dag het voedselverlies in kaart te brengen. Op die manier weet je na deze week waar jouw organisatie staat. We reiken ook tips en tricks aan.

Wil je ook deelnemen?

Engageer je als organisatie in de strijd tegen voedselverlies. Elk initiatief, groot of klein, is een stap in de goede richting! Een deelname aan de nulmeting is al een stap. Na het indienen van je engagementsverklaring kan je je inschrijven voor de nulmeting.

Ben je ge├źngageerd?

Schrijf je in voor de nulmeting! We bezorgen na je inschrijving de nodige registratiegegevens zodat je toegang krijgt tot het portaal om te meting voor jouw organisatie te kunnen opvolgen. Op dit portaal kan je tips, tricks en ander ondersteunend materiaal vinden. Je zal in dit portaal ook de gegevens kunnen invoeren. Deze gegevens zijn enkel zichtbaar per organisatie. Andere organisaties die deelnemen, zullen jouw gegevens niet zien.

Kan je organisatie niet deelnemen tijdens de week van 20 tot en met 26 november, maar wel tijdens een gelijkaardige periode nadien? De week van 20 november is een startpunt. Na je engagement en inschrijving voor de nulmeting krijg je sowieso toegang tot het meetportaal dat ook na de week van 20 november actief blijft. Neem dan contact met ons op via voedselverlies@wvg.vlaanderen.be en we bekijken de mogelijkheden.

Heb je nog andere vragen, laat het ons weten via voedselverlies@wvg.vlaanderen.be.

 

Stel je actieplan op

Ga op 7 december aan de slag om voedselverlies te verminderen door een eigen actieplan op te stellen

Lees meer

Contact

Heb je vragen over de nulmeting, contacteer ons via voedselverlies@wvg.vlaanderen.be of 02 553 07 47.