ICF als denk- en handelingskader om maximale arbeidskansen te bieden in het kader van de activeringstrajecten.

Doel van de opleiding

Deze opleiding is een inleidende studiedag over ICF (Internationale Classificatie van Functioneren) met het oog op het opnemen van het casemanagement Zorg in de activeringstrajecten in het kader van het decreet 'werk- en zorgtrajecten'. 

Het doel is kennis te maken met:

  • de componenten en categorieën van ICF als biopsychosociaal model om het menselijk functioneren in zijn totaliteit in kaart te brengen
  • het biopsychosociaal redeneerproces op basis van het ICF-kader
  • ICF als gemeenschappelijke taal voor de werk- en zorgsectoren

Deelnemers krijgen inzicht in hoe ze op basis van ICF begeleidingsdoelen kunnen bepalen voor de werk- en zorgactoren in de activeringstrajecten. 

De opleiding is 1 ECTS studiepunt waard. Na het volgen van de opleiding krijgt de deelnemer een certificaat van deelname dat zal gelden als ICF-certificaat bij een mandaataanvraag als casemanager Zorg. De voorzieningen die gemandateerd zijn als casemanager Zorg zullen door VDAB worden uitgenodigd voor een opleiding om het specifieke VDAB ICF-instrument te leren kennen.

Voor wie?

De opleiding is ENKEL bedoeld voor medewerkers van welzijns- en zorgvoorzieningen die een mandaat als casemanager Zorg in het kader van de activeringstrajecten kunnen opnemen.

Wanneer en waar?

De inleidende studiedag (9.30-16.30 uur) wordt in elke provincie één keer georganiseerd voor een maximum van 50 deelnemers. De trainers hebben een degelijke ICF-opleiding en praktijkervaring.

  • 20/4/2018 - Universiteit Diepenbeek (Agoralaan gebouw D), Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt - Rudy Gheysels & Valentin Schroyen
  • 27/4/2018 - Vormingscentrum Guislain, Jozef Guislainstraat 47, 9000 Gent - Catherine De Vos & Jo Lebeer
  • 14/5/2018 - Universiteit Antwerpen, Campus Drie Eiken, Universiteitsplein 1, 2610 Wilrijk - Jill Meirte & Gianoula Tsakitzidis
  • 15/5/2018 - Vlaams-Brabant, UCLL (campus Hertogstraat), Hertogstraat 178, 3001 Leuven - Patricia De Vriendt & Dominique vd Velde
  • 31/5/2018 - Hogeschool West, Rijselstraat 5 (vleugel C), 8000 Brugge - Jolien Veys &Johan Neyt

Kostprijs?

50 euro per persoon (lunch inbegrepen)

Klik hierboven op de datum van de opleiding voor alle info en inschrijven.
Maximum 2 personen per organisatie (extra belangstellenden komen op een wachtlijst)

Vragen over de opleiding?

Neem contact op met Viviane Vermeiren (inhoudelijk/doelgroep) of Pieter Vermeiren (praktisch)

Na de opleiding?

De gemandateerde casemanagers Zorg zullen door VDAB worden uitgenodigd voor een bijkomende opleiding om het specifieke VDAB ICF-instrument te leren kennen.