Heb je nog geen energiescan om klimaatsubsidies te kunnen aanvragen? Dan mag u nog steeds een gratis energiescan aanvragen. Dien uw aanvraag in via Terra.

De deadline voor deze projectoproep is 21 april 2019.

Al meer dan 870 scans werden uitgevoerd en 103 organisaties kregen klimaatsubsidies. Goed voor een investering van 10 miljoen euro en een CO2-besparing van 23.858 ton/jaar.
De meest voorkomende geplande werken om gebouwen energiezuiniger te maken zijn stookplaatsrenovatie, isoleren van de leidingen, dakisolatie, vervangen van pompen en isoleren van pompen, kranen en hydraulica.

Minister Vandeurzen: “Samen met de sector hopen we nog meer sprongen voorwaarts te maken. Na het mooie resultaat van de aangevraagde energiescans, kunnen we een ambitieuze uitvoering geven aan de energiebesparende maatregelen en met de welzijns- en zorgsector een voortrekkersrol opnemen voor een duurzaam patrimonium. Goede zorg is ook klimaatbewuste zorg. Dankzij deze actie zorgen we mee voor nog vele jaren goede zorg.”

Frederik Hindryckx, CEO VEB: “Deze methodiek is baanbrekend binnen de Vlaamse overheid. Met een doordachte combinatie van doorlichting, subsidiëring en dienstenaanbod hebben we een goede hefboom in handen om energiebesparing te realiseren. VEB staat klaar om de formule uit te breiden naar andere overheidssectoren.

Categorie: 
VIPA - duurzaam bouwen