We passen onze dienstverlening wat aan omwille van het coronavirus en zetten maximaal in op thuiswerk. Onze medewerkers blijven bereikbaar via telefoon, e-mail en beeldbellen (bv. Teams). Het departement volgt de situatie op de voet en actualiseert de informatie op deze pagina volgens de laatst beschikbare informatie.

Justitiehuizen en VCET

De justitiehuizen zijn momenteel niet toegankelijk voor bezoekers. De gesprekken kunnen nog altijd doorgaan per telefoon, per mail of een vorm van beeldbellen. Op dit moment kunnen er geen huisbezoeken doorgaan.

Het Vlaams Centrum voor Elektronisch Toezicht blijft bereikbaar en de monitoring gaat ook door. 

Specifieke informatie kan u terugvinden op deze pagina >>

Zorginspectie

Voor algemene vragen over Zorginspectie kan u ook terecht op het nummer 02 553 34 34.

VIPA

Heeft u problemen om een VIPA-medewerker te bereiken, neem dan contact op met Ivan De Boom via 0499 59 37 55.

Welzijnssectoren

Voor de welzijnssectoren zijn er specifieke richtlijnen opgesteld om COVID-19 in hun voorzieningen te bestrijden. Deze richtlijnen en bijkomende informatie kan gevonden worden op een specifieke pagina

Gevangenissen

De hulp- en dienstverlening volgt de richtlijnen van elke gevangenis. Afhankelijk van deze maatregelen kan het aanbod op een andere manier georganiseerd worden. 

Voor meer informatie, kan u contact opnemen met de beleidscoördinator werkzaam in de gevangenis. De contactgegevens vind je op onze website terug.  

Algemene informatie

  • Op de website van Zorg en Gezondheid staan concrete richtlijnen voor Vlaamse zorgprofessionals en ook specifiek voor de welzijnssectoren.
  • Informatie voor ondernemers, onderwijs, ... kan u in een overzicht vinden op vlaanderen.be.
  • Voor het algemene publiek is de website www.info-coronavirus.be opgericht. Mensen met vragen over het coronavirus kunnen ook bellen naar het federale callcenter op 0800 14689. 
  • Het agentschap voor integratie en inburgering heeft meertalige informatie beschikbaar gesteld.

Categorie: 
Algemeen - Welzijn en Samenleving - Zorginspectie - VIPA