Projectoproep: subsidies aan lotgenotenverenigingen voor slachtoffers van seksueel geweld

De Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding, Wouter Beke, heeft zich, samen met andere Vlaamse ministers, mee geëngageerd voor de opmaak en uitvoering van een Vlaams actieplan ter bestrijding van seksueel geweld. Het opzet van het actieplan is het realiseren van een gecoördineerde aanpak in de strijd tegen seksueel geweld.

In dit actieplan worden ook het belang van lotgenotencontact en ervaringsdeskundigheid ingeschreven. Verschillende verenigingen voor slachtoffers van seksueel geweld zetten in op het samenbrengen van lotgenoten en het verzamelen van expertise op basis van hun ervaringen. Zij doen dit door lotgenotencontact te organiseren in de vorm van praat- en doegroepen, (online) contact tussen lotgenoten te faciliteren, acties inzake preventie en sensibilisering te initiëren of ondersteunen, … Zij vertolken ook de stem van slachtoffers van seksueel geweld en zijn in die hoedanigheid een belangrijke gesprekspartner voor het beleid.

Via een projectoproep willen we deze verenigingen financieel ondersteunen voor het opnemen van een aantal acties die bijdragen aan de uitvoering van het Vlaams actieplan ter bestrijding van seksueel geweld.

Verenigingen kunnen tot uiterlijk zondag 6 juni 2021 een projectvoorstel indienen. 

Meer informatie over deze projectoproep en de bijhorende documenten om een projectvoorstel in te dienen, kan je hier terug vinden.

Categorie: 
Welzijn en Samenleving