Schrijf je vandaag nog in voor gratis energiescan van je voorziening. Er zijn nog 114 gratis scans ter beschikking. Je krijgt een professionele analyse over het energieverbruik van jouw locatie. Wil je na deze analyse ook kans maken op subsidies voor energiebesparende maatregelen, schrijf u dan ten laatste voor 19 september in.

 

De belangrijkste weetjes op een rij:

  • Alle voorzieningen, behalve privé-woningen, die nog minstens 5 jaar in gebruik blijven komen in aanmerking voor een gratis energiescan.
  • De Vlaamse overheid bekostigt de energiescan onmiddellijk, je hoeft niets voor te schieten.
  • Maatregelen met een snelle terugverdientijd (minder dan vijf jaar) voer je op eigen kosten uit. Voer je deze niet uit, dan dien je het bedrag voor de energiescan (2 à 3.000 Euro) alsnog te betalen. Die kans is echter zeer gering: het is in jouw eigen belang dat je deze meest voor de hand liggende maatregelen uitvoert, na een paar jaar heb je blijvend een verlaging van jouw energiekost.
  • Voor maatregelen met een terugverdientijd van meer dan 5 jaar, stelt het klimaatfonds subsidies beschikbaar. Controleer de website van VIPA voor meer info.
  • De energiescan resulteert in een actieplan. Je kan zelf de voorgestelde energiebesparende maatregelen rangschikken, en zo kiezen wanneer je deze uitvoert.
  • De Vlaamse overheid begeleidt jou van A tot Z, je hebt dus geen technische kennis nodig en moet geen aanbesteding doen.

Klik hier voor meer informatie over de energiescan.
Overtuigd? Klik hier om een energiescan te bestellen.

Categorie: 
Algemeen - VIPA - duurzaam bouwen