Doe je mee aan de nulmeting, maar wil je weten hoe je van een nulmeting kan gaan naar concrete oplossingen om voedselverlies te verminderen? FoodWIN nodigt je op 7 december uit om een concreet actieplan op te stellen tegen voedselverspilling in jouw organisatie.

Wil je meer weten over voedselverspilling in zorginstellingen, bekijk deze korte video.

De eerste resultaten van de metingen van FoodWIN in vier Brugse zorginstellingen leveren resultaten van tussen de 28% en 37% voedselverlies op, veel potentieel om te verbeteren dus. Deze vier zorginstellingen kwamen op 16 november samen in Brugge met experten om op zoek te gaan naar oplossingen. Een Britse studie schat de kost voor elke ton voedselverlies in de zorg op 2000€. Stel je voor dat we dit kunnen halveren! Deze middelen komen dan vrij voor personeel, betere of gezondere maaltijden. Gebruik de verzamelde data in jouw zorginstelling om oplossingen te vinden en economischer te kunnen werken. Als inspiratie vind je alvast wat cijfers en mogelijke oplossingen.

Willen jullie ook geïnspireerd worden om samen met experten van nulmeting tot oplossing en actieplan te gaan? Schrijf u dan nu in voor de Food Waste Challenge van FoodWIN op 7 December in Brussel. Alle praktische informatie vindt u hier, inschrijven kan via sebastiaan@foodwin.org.

Praktisch

  • Datum: 7 december - onthaal vanaf 9u tot 17u30
  • Locatie: Greenbizz, Dieudonné Lefèvrestraat 17, 1020 Brussel
  • Inschrijven kan via mail naar sebastiaan@foodwin.org.