Ziekenhuizen, woon- en zorgcentra en voorzieningen VAPH… die hun eerste stappen willen zetten in de strijd tegen voedselverlies kunnen zich laten inspireren op deze pagina's. We hebben voorbeelden en tips and tricks samengebracht.

"De meting zelf vraagt een kleine tijdsinvestering, maar op termijn wordt wel winst geboekt voor de keuken, de cafetaria en het milieu"
Delphine Dutoit - Ziekenhuis Waregem

Lees meer

"Er is niet één magische truc om voedselverlies tegen te gaan. Het zit in de combinatie van veel verschillende kleine ingrepen."
Didier Windey - AZ Nikolaas

Lees meer

Al 40 organisaties ondertekenden de engagementsverklaring om zich te engageren om samen tegen voedselverlies te strijden. Dit engagement is niet meteen een resultaatsverbintenis, maar eerder een overtuiging om de schouders te zetten onder dit thema.

Ontdek de organisaties en vul zelf de engagementsverklaring in

De Vlaamse overheid en partners uit de landbouwsector, voedingsindustrie, distributiesector, catering, horeca en consumentenorganisaties bundelen de krachten om het voedselverlies terug te dringen. We willen ook de voorzieningen in de welzijns- en gezondheidssector, zoals ziekenhuizen woon- en zorgcentra en voorzieningen VAPH, stimuleren om voedselverlies te beperken. Op deze website ontdek je welke acties we ondernemen en wat je zelf kunt doen!