Binnen de welzijns- en zorgsector willen we organisaties stimuleren om de strijd tegen voedselverlies aan te gaan. Weet jij waar je organisatie staat in deze strijd? Tijdens de Europese Week van de Afvalvermindering van 20 tot en met 26 november 2017 vond een nulmeting. Tijdens deze nulmeting werden er hulpmiddelen aangereikt om gedurende 1 week elke dag het voedselverlies in kaart te brengen.

Wil jij ook het voedselverlies in jouw organisatie meten? Dat kan nog steeds. 

Wil je ook deelnemen?

Engageer je als organisatie in de strijd tegen voedselverlies. Elk initiatief, groot of klein, is een stap in de goede richting! Een deelname aan de nulmeting is al een stap. Na het indienen van je engagementsverklaring kan je je inschrijven voor de nulmeting.

Ben je geëngageerd?

Schrijf je organisatie in! We bezorgen na je inschrijving de nodige registratiegegevens zodat je toegang krijgt tot het portaal om te meting voor jouw organisatie te kunnen opvolgen. Op dit portaal kan je tips, tricks en ander ondersteunend materiaal vinden. Je zal in dit portaal ook de gegevens kunnen invoeren. Deze gegevens zijn enkel zichtbaar per organisatie. Andere organisaties zullen jouw gegevens niet zien.

Heb je nog andere vragen, laat het ons weten via voedselverlies@wvg.vlaanderen.be.

Stel je actieplan op

Hou alvast dinsdag 20 maart vrij. We organiseren dan een dag waar jullie kunnen leren van elkaar. ’s Avonds vinden dan de FoodWaste-awards plaats. Voor het eerst is er ook een categorie exclusief voor welzijn- en gezondheissorganisaties.

Lees meer

Contact

Heb je vragen over de nulmeting, contacteer ons via voedselverlies@wvg.vlaanderen.be of 02 553 07 47.