Vraag nu klimaatsubsidies REPowerEU aan en financier ook uw zonnepanelen of verlichting

Wij lanceren vanuit het VIPA een nieuwe oproep naar aanvragen voor klimaatsubsidies voor energiebesparende maatregelen, specifiek nu in het kader van REPowerEU. Het REPowerEU-plan is de reactie van Europa op de verstoring van de mondiale energiemarkt als gevolg van de Russische invasie van Oekraïne. REPowerEU wil niet alleen energie besparen maar ook onze energievoorziening diversifiëren en investeren in duurzame energie.

Het VIPA wil met deze middelen nog sterker inzetten op decarbonisatie in de zorgsector en investeringen in hernieuwbare energie. Binnen deze oproep kan u ook subsidies aanvragen voor zonnepanelen, aanpassing van uw verlichting (relighting/relamping) en windenergie. Investeringen in fossiele energie zullen niet meer gefinancierd worden.

Uw voorziening komt in aanmerking voor deze subsidies want u hebt al een energiescan laten uitvoeren. Ga dus nu met de aanbevelingen uit die energiescan aan de slag! U kan 25 tot 70% van uw investering terugbetaald krijgen.

Doe uw subsidieaanvraag vóór 4 juni 2024 om snel uw goedkeuring te krijgen, want alle REPowerEU-maatregelen moeten ten laatste tegen juni 2026 uitgevoerd zijn. Er kan geen verlenging van de uitvoeringstermijn worden toegestaan. Hier vindt u de officiële oproepingsbrief.

Meer weten over deze subsidies:

2024: meer subsidiemogelijkheden

Dit jaar is een unieke kans om uw energiebesparende ingrepen te financieren.

Start uw aanvraag

Hoe uw subsidies aanvragen?

  • Dien uw aanvraag in via het digitaal platform TERRA. Nog geen toegang? Deze gids zet u op weg
  • Selecteer bij "Aanvragen" het gebouw waarvoor u subsidies wil aanvragen. Verschillende energiescans voor verschillende gebouwen laten doen? Dien per energiescan een aanvraag in.
  • Klik op ‘Subsidies voor energiebesparende maatregelen in het kader van REPowerEU.
  • Vink de maatregelen aan waarvoor u financiële ondersteuning wilt. U krijgt onmiddellijk een zicht op de impact van de mogelijke subsidies op de terugverdientijden. Hier krijgt u ook de gegevens uit uw energiescan te zien, zodat u zelf zo weinig mogelijk zelf hoeft in te vullen. 

Vragen over hoe TERRA te gebruiken? Contacteer het Vlaams EnergieBedrijf (VEB) via 02 421 32 00 of terra@veb.be.

Categorie: 
VIPA - duurzaam bouwen